Hvem faciliterer Story Play?

Jesper La Cour Andersen StoryPlay story playJesper la Cour er grundlægger af Story Play og skuespiller, fortæller og kreativ leder i Det Fortællende Teater, som han stiftede i 1996. Fortællingen har altid stået centralt for Jesper, som optræder for børn og voksne i hele verden og faciliterer arbejdsmodellen Story Play, som er udviklet gennem de mange års arbejde med fortælling.

Som udspring af forsøgene har Story Play udviklet sig til at være et hold af trænede Story Players, der ligesom Jesper er passionerede omkring at afsøge og udfolde den levende fortælling; hvordan vi finder eller genfinder vores stemme og forbliver medfortællende i vores eget liv. Story Play faciliterer denne udforskning.

Hvorfor lave Story Play?

At fortælle og dele med andre, er en måde for mennesket at blive til på. Når vi deler den erkendelsesbaserede fortælling, bliver den optaget i andres liv. Vi kan dermed skabe fælles universer og kollektive tillidsrum.

Det kan føles rart at dele sin fortælling med andre mennesker. Når vi deler en fortælling, der betyder noget, åbner vi døren til det nærværende rum, hvor den levede fortælling har mulighed for at udfolde sig for både lytter og fortæller.

Enhver oplever en fortælling på sin måde, da alle lytter ud fra egne erfaringer. Den levede fortælling giver lytteren adgang til at mærke sine egne fortællinger. Vi kan se os selv  i hinanden igennem fortællingen, og derved få nye syn på sider af livet.

Det rum, der opstår, når vi deler fortællinger, er helt enkelt et ‘fællesskab’.
Det at fortælle og lytte er en menneskelig samværsform. En samværsform hvor vi er sammen om at være forskellige, hvor netop dét, at vi er forskellige, er en klar værdi for os alle. Fortællingens forbindende væsen er en fantastisk mental kraft i en tilværelse, hvor traditioner ændrer sig og samvær får nye betydninger.